Geschiedenis

In 1948 begon Peter Beljaars een sportschool in Breda.

Enkele jaren later opende hij Sportschool Peter Beljaars aan de Elzenstraat te Tilburg. Ook deze locatie was van korte duur, want op 5 oktober 1960 werd door hem de eerste steen gelegd van zijn gloed nieuwe sportschool aan de Laurierstraat (later Boomstraat). De school kreeg de naam Sportacademie Beljaars.

Peter Beljaars wilde het aantal Budosporten aan zijn sportacademie uitbreiden. Op aanraden van Kenshiro Abbe sensei koos Beljaars voor Aikido. In 1968 behaalde hij aan het Budo College van Julien Naessens te Brussel zijn eerste Dan aikido.

Voordien, begin jaren zestig, was het Aikido door Peter Beljaars als eerste in Nederland geïntroduceerd. Ook de door hem in 1963 opgerichte NAB (Nederlandse Aikido Bond) was de eerste officiële Aikido organisatie in ons land.

 

Tegenwoordig

Na het overlijden van Beljaars in 1983, werd door enkele van zijn leerlingen een vereniging opgericht met als doel het voorbestaan van de sportschool. Als naam voor de vereniging werd gekozen voor het vertrouwde "Sekai Butoku Kai".

De naam van de school, die in de S.B.K is ondergebracht, bleef ongewijzigd als eerbetoon voor de oprichter "Aikido Sportschool Beljaars ".

Tegenwoordig is Aikido Sportschool Beljaars aangesloten bij de JBN.