Aikido Beljaars
Tijd voor vechtsport

Kinder Aikido

Sportschool Beljaars is vanaf september 2007 op proef gestart met jeugd aikido voor kinderen in de leeftijd van 6 t/m 15 jaar.

Sinds januari 2008 is het een serieuze groep aan het worden.
In deze tijd waar veel kinderen te maken krijgen met geweld op school en daar buiten is aikido geschikt voor het reguleren van spanning en stress van zowel jezelf als van buitenaf.
Hiermee wordt bedoeld dat uw kind weerbaarheidtraining krijgt.

Omdat het aikido dat wij beoefenen geen wedstrijdvorm kent (dus geen competitie) staat overwinning van jezelf centraal. Kinder-aikido is vooral gericht op vorming van jezelf.
Uw kind leert omgaan met stress, spanning, geweld en angst waardoor uw kind zelfverzekerder wordt en sterker in zijn schoenen staat.

Er wordt veel aandacht gegeven aan het vormen van motorische en mentale mogelijkheden.
Ook wordt er aan balans gewerkt (stevig staan en een goed middelpunt hebben) waardoor uw kind mentaal en lichamelijk sterker wordt.

Wederzijds respect op en buiten de mat is belangrijk. Jongens en meisjes zijn gelijk in aikido en trainen zo ook met elkaar. Het is ook zo dat als je traint, de aanvaller de verdediger helpt om beter te worden in zijn of haar kunnen.

Mentale en lichamelijke vorming staat bij kinderen voor op. Dit wordt op een speelse en leuke manier aangeleerd. Het is belangrijk dat uw kind met plezier naar onze school komt om te trainen en vele sportvrienden er bij krijgt, die met plezier met elkaar trainen.

Uw kind is van harte welkom op onze sportschool.

Sensei Pierre Krijnen